Ik werk vanuit mijn gevoeligheid, levenservaring en geloof in positieve ontwikkeling. Ik neem veel waar en weet helder over te brengen wat ik zie, als ik je daarmee kan helpen. Ik geniet van ontwikkelingsprocessen en begeleid je graag in lastige tijden, zodat je proces lichter wordt.

Mijn eerste jaren bracht ik door in Portugal in de hippie sekte /commune waar mijn ouders elkaar ontmoetten, mijn moeder Portugese, mijn vader Nederlander. Nadat mijn moeder uit de sekte wegvluchtte vertrokken we (mijn tweelingzus en twee broertjes) naar Nederland. Mijn vader bleef in Portugal. Ik groeide op onder de rook van Rotterdam, met heimwee naar Portugal, en de prachtige en grappige verhalen van mijn moeder. Helaas verloren we haar al op 16 jarige leeftijd. Na twee jaar in een pleeggezin begon voor mij een lange weg om mijn plek en mijn wortels te vinden. Ik besefte dat als ik gelukkig en vrij wilde worden ik er niet onderuit kwam om mezelf goed te leren kennen. Ik haalde veel uit mijn studie Humanistiek en deed zelfonderzoek. En dat doe ik nog steeds graag.

De rode draad in mijn leven en werk is een fascinatie voor persoonlijke ontwikkeling en een drang naar authenticiteit. Je eigen leven leiden is wat je gelukkig maakt. Nu dat ik het al jarenlang met mezelf en de wereld om me heen goed kan vinden begeleid ik anderen graag op weg naar meer eigenheid en geluk.

Ik haal veel inspiratie uit verhalen. Ik werkte als verhalenverteller en filmmaker, ik lees en schrijf veel en werk vanuit verwondering voor ieders unieke verhaal.

 

Wat anderen over mij zeggen

‘Joanna is expert in je weer leren voelen – Marlous, manager en coach.

‘Ik denk nog vaak terug aan de opstelling die we twee jaar geleden deden. Het heeft echt een verandering teweeg gebracht en gaf me zo veel inzicht in hoe ik vastzat aan de denkbeelden van mijn familie.’  Irene, massage therapeut

‘ Ik heb veel aan je begeleiding te danken. Ik ben blij met de praktische tips, het heeft me dichter bij mezelf gebracht. Ik durf nu meer op mijn gevoel te vertrouwen en ben minder angstig voor mijn spirituele kant.’  Yvonne, kunstenaar

 

Opleidingen

Professionele Communicatie (TA, NLP, systemisch werken), Phoenix Opleidingen te Utrecht. 2018-2020

Basisopleiding Systemisch Werk, Jerphaas Opleidingen te Arnhem, 2017-2018

Regie Documentaire, Nederlandse Film en Televisie Academie te Amsterdam 2004-2008

Humanistiek, Universiteit voor Humanistiek te Utrecht. 2000-2003

 

Erkenning