Systemische coaching 

Wat is het?

Als systemisch coach kijk ik naar waar je vandaan komt en waar je bij hoort (of bij wilt horen). We zijn allemaal verbonden met elkaar. En zeker met onze familie ( liefdessystemen) zijn we meer en dieper verbonden dan we vaak doorhebben. Dit zorgt voor onderbewuste verstrikkingen. In de coaching komen deze aan het licht en kun je je hiervan bevrijden.

In systemische coaching werken we vanuit je verlangen en krijgen we inzichtelijk in beeld waar je verlangen stokt en hoe het weer kan stromen. Stel je verlangt ernaar gezonde relaties aan te gaan. Het systemische werk is een prachtige methode om je verstrikkingen te laten zien. Misschien ben je wel onbewust bezig niet gelukkiger te worden dan je ouders, vanuit een idee dat zij eerst gelukkig moeten zijn, dan pas mag jij. Wat fijn om dit los te kunnen laten. Je krijgt meer regie over je leven.

Het verlangen is wat jou drijft tot verandering, waarschijnlijk ook tot het aangaan van een coaching-traject. Dit loopt als een rode draad door onze ontmoetingen. De ontmoeting tussen jou en mij is leidend. Ik spiegel je maar laat je het op je eigen manier doen en ga uit van jouw kwaliteiten. Deze vergroot je. Ik begeleid je om meer jezelf te mogen zijn, om autonoom en krachtig je eigen leven te kunnen leiden.

Burn out begeleiding in Rotterdam

“Daring to set bounderies is about having the courage to love ourselves even when we risk disappointing others” – Brene Brown

Het is eigenlijk zo logisch dat veel mensen opgebrand raken. Er wordt veel van ons gevraagd. En we vragen ook zo veel van onszelf. Als je altijd erkenning hebt gekregen voor je harde werk, je successen of er altijd voor de ander zijn is het moeilijk dat kwijt te raken. In een burn-out krijg je een kans het anders te gaan doen maar de redenen dat je opgebrand bent zijn vaak hardnekkig. In de coaching ga je anders kijken, leer je jezelf nieuwe vragen stellen. Wat levert iets je op en wat kost het je? Hoe kun je het anders doen als je hele persoonlijkheid erop gericht is verantwoordelijkheid te nemen en het goed te doen?

In de begeleiding werken we aan het voelen en tonen van je kwetsbaarheid, je eigen weg gaan en milder zijn voor jezelf. Ik zorg er graag voor dat dit ook een leuk en inspirerend proces is. Burn-out zijn is al zwaar genoeg. Humor, inspiratie en verrassing helpen je er doorheen.

 

Relaties

“Life doesn’t make any sense without interdependence. We need each other, and the sooner we learn that the better for us all.” – Erik. H. Erikson 

Wat komt er dichterbij dan de liefde? In zekere zin heb je er altijd mee te maken, zelfs al ben je alleen dan nog heb je de invloed van (ouder) relaties eerder in je leven. We mogen best een ander nodig hebben, maar willen zeker ook zelfstandig en onafhankelijk zijn. Alleen dit gegeven al kan soms voor kortsluiting zorgen. Maar je komt zo veel meer tegen in relaties. Of in het gebrek eraan. Wat kunnen we verlangen naar liefde. Daar is niks vreemds aan. Tegelijk kun je ook zo geconfronteerd worden in relaties. Soms halen ze het slechtste in jezelf omhoog, je schaduw, je behoeftigheid en nog veel meer dat je liever gelijk weer onder het tapijt schuift.

Hoe moeilijk het ook kan zijn, het is heel waardevol om samen te zoeken naar meer verdieping in je relatie.

Ik werk twee dagen per week met koppels bij de Praktijk voor Liefdestherapie in Rotterdam. Je bent welkom.

 

Opstellingen

Twee keer per maand begeleid ik Groepsopstellingen in Rotterdam. Voor meer informatie: www.liefdestherapie.nl/systemischegroep

Rouwbegeleiding

“When we don’t allow ourselves to grieve our losses, wounds and disappointments we are doomed tot keep reliving them. Freedom lies in learning to embrace what happened.” – Edith Eger. 

Rouwverwerking is niet onder een noemer te vangen. Het is een persoonlijk en intiem proces. Het is niet alleen het verlies op zich, wat al enorm groot is, het haalt meestal ook eerder gemis en vragen omhoog. Voor rouw is tijd nodig maar daarnaast verschilt het per persoon hoe je rouw ervaart en wat je nodig hebt. De een houdt zich vast aan werk, de ander heeft vooral rust nodig. Het een is niet beter dan het ander.

Wat ik je kan bieden is een veilige plek voor verdriet, boosheid, eenzaamheid en alle andere emoties die bij rouw omhoogkomen. Daarnaast werken we persoonlijk en gericht aan herstel. Als je midden in rouw zit kun je je afvragen of dat überhaupt mogelijk is. Mijn ervaring is dat een verwerkingsproces eerst dwalen door het donker is, de pijn kun je niet vermijden maar je kunt wel lichtpunten vinden onderweg. Door ruimte te maken voor emotie, of juist uit de emotie naar handelen en zingeving te gaan.

Ook uitgestelde rouw komt veel voor. Omdat het gemis te veel is om te verwerken op het moment zelf. Vooral als je nog jong was toen het gebeurde of dat het zo onverwachts was dat het te veel was om te containen. Dan gaat het naar de achtergrond maar heeft vanuit daar wel veel invloed.

Rouw is een lange weg. Zevenentwintig jaar na het verlies van mijn moeder mis ik haar nog. Ook het gemis van mijn vader is een gegeven. Dat gaat nooit meer weg. Het wordt milder, het maakt je wie je bent. Er is in de rouw kracht, inzicht en nieuwe mogelijkheden te vinden. Daar begeleid ik je graag naartoe.

Neem contact met me op voor een (gratis) kennismakingsgesprek.

06-24694030
info@joannawesseling.nl

 .